Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Marcel via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 06-03-2016 Dag 60. Home is ... (4)
  • 05-03-2016 Dag 59. Onderweg (2)
  • 04-03-2016 Dag 58. Last day ... (2)
  • 03-03-2016 Dag 57. Cursus (1)
  • 02-03-2016 56. Laatste vrije ... (0)

Statistieken

Dit dagboek is 88673 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Dag 8: DUIKEN

Toon op kaart

14 januari 2016 | Door: Marsieblub

Aantal keer bekeken 149   Aantal reacties 4   Ko Samui, Thailand
a A

Dag 8: DUIKEN

8. Al een week in Thailand en nog niet gedoken, wie had dat nou gedacht? Maar vandaag gaat het dan toch gebeuren. Toevallig met de Samui Diving Resort, waar ik per abuis tegenaanliep tijdens een wandeling. Ik dacht gelijk: eens kijken of zij een free-lancer kunnen gebruiken. En jawel hoor, 'let's try! Van Tom, de vriendelijke baas, mag ik voor een prikkie mee, om te zien hoe zij het organiseren. Er gaan 3 gasten mee, een jong Duits stel (8 duiken) en een Oekraïner (800 duiken).
Vanuit de duikschool gaan John en Martin mee (2 instructeurs, Ier en Spanjaard). Ze hebben geen eigen boot, dus we varen met nog 20 anderen in een klein uur naar Sail Rock, nabij Koh Tao. Ik ga met Martin en de Oekraïner Alex. We besluiten een diepe duik te maken, want er liggen nu 8 boten (x25 = 200 duikers). Het water voelt heerlijk. We laten de meute rechts liggen en zakken rustig zwemmend naar dertig meter. Het zicht is 15-20m. Ineens doemt een enorme bal voor me op.....ik weet niet wat ik zie: een school van 5.000-10.000 wit-gele fusiliervissen zwemmen als één geheel rustig tegen de stroming in. Tranen schieten in mijn ogen. Ik zwem er rustig heen en de bal opent zich voor mij en laat mij passeren. Dan sluit het geheel zich weer. Geweldig!
Ik kijk naar links en zie een school barracuda's naderen, wel zeker 1.000!!!! Ze zwemmen vlak langs me weg, alsof ik niet besta. Het zijn kleintjes, ong. 30cm. De grotere zwemmen hier en daar buiten de school, pas afgestudeerd, zo kijken ze. Ik kijk op mijn drukmeter, oeps, nog maar 'halve tank'. Tijd gaat hier veel sneller, lijkt het. We stijgen wat tot 20m en zwemmen weer richting de rots. Wat geel-bruine Nemo's zwemmen tussen de paars-blauwe anemonen, die soms wat opwaaien in de stroming.
Alles lijkt hier net weer een andere kleur te hebben. Oeps, mijn lucht is bijna op. Ik maak de 3min-stop al zwemmend langs het rif. Als ik bovenkom, denk ik als eerst: nóg een keer. Ik houd mezelf natuurlijk aan mijn belofte en ook de 2e duik is gaaf. Maar de eerste was het mooiste! Ik spreek later, op de duikschool, met baas Tom af dat ik morgen weer meega, maar dan moet ik iets meer aan de bak: assisteren bij OpenWaterCourse 3+4. Daar heb ik natuurlijk helemaal geen bezwaar tegen ;-)

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (4)

14 januari 2016 10:17 | Door: Narda

Wow wat een belevenis!!! Had je je camera bij je??? Veel plezier voor morgen

14 januari 2016 10:28 | Door: Marsieblub

Mijn camera ligt nog in Nederland

14 januari 2016 14:40 | Door: Josje

prachtige foto's Marsie en het reisverslag wauh ik zie het zo voor me ( bij wijze van spreken)
Wees voorzichtig op dat brommertje en blijf wakker onder water (ik las dat ik niet de enige ben die
"zich zorgen maakt ".) Geniet en het aftellen van de dagen begint... en dan is Angèle er.
Samen genieten en nieuwe ervaringen op doen.
with love

14 januari 2016 15:19 | Door: Rob